miercuri, 13 februarie 2013

Quinoa cu Chorizo si Dovlecel


Ingrediente:
  • 180 g quinoa 
  • 375 ml apa 
  • un praf de sare 
  • 30 g unt nesarat 
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz grunjoasa 
  • 3 cepe verzi taiate marunt 
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt 
  • 1 dovlecel taiat bucati mici 
  • 50 g chorizo proaspat sau maturat neafumat taiat bucati mici (sa nu fie uscat) 
  • 3 catei mici de usturoi razaliti fin 
  • 1 lingura otet de orez 
  • 1 lingura sos de soia ecologic 
  • 4-5 stropi tabasco sau un praf mic de chili cayenne 
  • piper negru proaspat macinat 
  • 2 oua ecologice la temperatura camerei 
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • sare Maldon sau kosher 
Mod de preparare: 
Intr-o securatoare spalati quinoa foarte bine sub jet de apa rece apoi lasati sa se stoarca. Puneti-o intr-o cratita cu un praf de sare si apa pe foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba reduceti focul pe minim, acoperiti si lasati 15 minute. Stingeti flacara si fara sa ridicati capacul mai lasati deoparte inca 5 minute. 

Intre timp pregatiti legumele. Intr-o tigaie in unt cu sarea grunjoasa puneti ceapa verde si bucatile de ardei. Caliti la foc mic 3-4 minute apoi puneti dovleacul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati chorizo iar dupa 2-3 minute usturoiul, otetul, sosul soia si tabasco. Lasati deoparte dupa 1 minut. Cand quinoa este gata miscati aceasta cu o furculita dupa care adaugati peste legume si chorizo. Puneti pe ochiul mic cu flacara pe minim si mai caliti pana cand ouale sunt gata. Intr-o alta tigaie puneti uleiul de masline si ouale apoi pe flacara mica prajiti pana cand albusul in jurul galbenusului este facut (nu mariti focul). Portionati quinoa si serviti cu ou deasupra. Presarati putina sare Maldon si optional bucati de ceapa verde. 

* Daca nu aveti acces la chorizo proaspat puteti inlocui cu sunca sau carnaciori.

Portii: 2 ca meniu principal sau 4 aperitive


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu