duminică, 10 februarie 2013

Clatite cu Nutella, Banane si Mango

Mai este putin pana la ziua clatitelor (12 februarie) si as vrea sa va prezit una dintre preferatele mele metode de a le servi.

Pentru clatite: 
  • 45 g unt nesarat (82%) 
  • 250 ml lapte integral 
  • un praf de sare de mare sau roz fina 
  • 2 lingurite zahar nerafinat 
  • 1 lingurita extract de vanilie 
  • 80 g faina de grau alba 
  • 2 oua ecologice 
Pentru umplutura: 
  • nutella (preferabil de casa) 
  • 2 banane taiate felii 
  • 1 mango taiat felii 
  • 150 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori) 
Mod de preparare:
Bateti frisca apoi puneti-o in frigider. Puneti untul, laptele, zaharul, sarea si extractul de vanilie intr-o cratita mica si incalziti la foc mic pana cand untul s-a topit. Intr-un blender puneti faina, ouale si amestecul din cratita. Pulsati pana obtineti sunt toate bine inglobate. Incalziti o tigaie mica (cu diametru de 11 sau 12 cm; pentru clatite mici) apoi puneti un strat subtire de aluat distribuidu-l uniform. Depinde de tigaie si densitatea flacarei tineti aproximativ 1-2 minute (sau dupa plac) apoi inturnati-le pe cealalta parte. Dupa ce sunt gata atunci calde ungeti cu nutella dupa plac, aranjati pe jumatate felii de banane si mango. Aduceti cealalta parte deasupra apoi impaturiti si aceasta astfel obtinand un triunghi. Serviti cu frisca deasupra.

Face 8 clatite mici sau 4 clatite mari. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu