- 200 g alune de padure neprajite
- 400 ml lapte condensat indulcit (preferabil de casa)
- 100 g ciocolata neagra (intre 70-80% fara lecitina sau grasimi vegetale - este foarte important)
- 1 lingurita extract de vanilie
- un praf mic de sare de mare fina
Puneti alunele intr-o tava cu folie de aluminiu. Preincalziti cuptorul la 160 C (gaz 3). Puneti aceasta in cuptor si dupa 7 minute intoarceti tava (este important sa faceti acest pas) apoi mai lasati inca 7 minute. Scoateti tava si puneti deoparte pana cand alunele s-au racit. Transferati-le intr-un bol si acoperiti cu o farfurie apoi deasupra chiuvetei tinand bine de acestea agitati, puteti sa le frecati si intre palme. Selectati alunele care s-au decojit si puneti-le intr-un blender apoi procedati la fel cu cele ramase. Pulsati alunele pana cand obtineti o pasta fina lichida.
Pe o baie de abur intr-un bol termorezistent puneti ciocolata. Cand aceasta s-a topit adaugati sarea, vanilia si laptele condensat indulcit, luati de pe aburi si amestecati bine. Puneti peste acestea pasta de alune si inglobati foarte bine apoi transferati intr-un borcan. Dupa ce s-a racit complet acoperiti sau sigilati si lasati in frigider cateva ore inainte de servire (preferabil peste noapte).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu