duminică, 10 februarie 2013

Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata


Ingrediente:
  • 50 g unt nesarat 
  • 3 cepe taiate marunt 
  • 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa 
  • 2 morcovi razaliti fin 
  • 1/4 bat telina verde taiata marunt 
  • 1/2 ardei rosu taiata marunt 
  • 1/4 lingurita cimbru uscat 
  • 1/4 lingurita maghiran uscat 
  • 1/2 lingurita busuioc uscat 
  • 3-4 stropi de sos Worcerstershire 
  • 2 catei de usturoi potriviti razaliti fin 
  • 750 ml supa concentrat de pui/ legume 
  • 2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0.5-1 cm 
  • 1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac 
  • 900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac 
  • 150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat) 
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt 
  • sare de mare fina si piper negru proaspat macinat 
  • smantana pentru servire 


Mod de preparare: 
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul. Amestecati inca inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute. Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati din nou, lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea. Serviti cu smantana.

Porti: 4-5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu