duminică, 10 februarie 2013

Mamaliga cu Chorizo, Vanata si Mozzarella de Bivolita


Pentru mamaliga:
  • 800 ml lapte
  • un praf de sare
  • un praf de nucsoara proaspat razalita
  • 200 g faina de porumb
  • 60 g unt nesarat
Pentru umplutura:
  • o vanata 
  • un praf de sare de mare fina
  • 30 g unt nesarat
  • 100 g chorizo maturat taiat bucati mici
  • 4 cepe taiate pestisori fin
  • o lingurita sare de mare sau roz grunjoasa
  • un praf mic de cimbru
  • 1 lingura sos de rosii
  • piper negru proaspat macinat
  • o lingura patrunjel verde taiat marunt
  • 250 g mozzarella de bivolita taiata felii
  • 50 g gouda razalita
Mod de preparare:
Intr-o cratita aduceti la fierbere lenta laptele cu sare si nucsoara. Puneti faina treptat si cu o lingura de lemn amestecati continuu si vioi. Aveti grija pentru ca aceasta v-a putea sa improaste. Continuati sa amestecati mamaliga pana cand s-a ingrosat, aproximativ 5 minute. Luati cratita deoparte, puneti untul si inglobati-l pana cand s-a topit. Aranjati o bucata de folie de aluminiu sau hartie de copt intr-un vas termorezistent, intindeti uniform mamaliga incat sa fie de aproximativ 1.5-2 cm. Lasati apoi sa se raceasca. 

Intr-o tigaie topiti untul si prajiti bucatile de chorizo la foc mic 2-3 minute apoi luati-le deoparte. In untul si grasimea lasata de chorizo puneti ceapa si sarea apoi saute aproximativ 30 de minute pana cand aceasta este caramelizata si dulce dupa care lasati deoparte.
Intre timp taiati vanata in jumatate pe lungime, presarati cu sare pe partea taiata si lasati deoparte 15 minute. Stergeti cu un prosop de hartie sarea si apa lasata. Preincalziti cuptorul la 200 C (gaz 7). Asezati o folie de aluminiu intr-o tava si ungeti cu putin ulei de masline. Impungeti vanata de 4 ori cu o furculita pe parte exterioara. Ungeti ambele parti cu putin ulei de masline si asezati acestea cu partea taiata in jos. Tineti la cuptor aproximativ 20 de minute apoi lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Luati stratul subtire deasupra acolo unde este negru dupa care scobiti vanata. Puneti-o peste ceapa impreuna cu cimbru, sos de rosii si lasati pe foc mic. 

Taiati mamaliga in 8 dreptunghiuri sau alte forme dupa plac. Puneti 4 pe o tava cu folie de aluminiu asezati felii de mozzarella, o bucata de mamaliga peste acestea si putina gouda deasupra. Puneti in cuptor la 180 C (gaz 5) pana cand mozzarella s-a topit dupa plac. Intre timp mariti putin focul in tigaie si cu o spatula zdrobiti bucatile de vanata, amestecati apoi asezonati dupa plac. Scoateti tava de la cuptor, portionati bucatile de mamaliga cu mozzarella, puneti deasupra din ceapa cu vanata, bucati de chorizo si optional extra gouda.

Portii: 4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu