luni, 25 martie 2013

Pui in Stil Jamaican si Salata cu Loboda, Feta si Seminte


Amestecul de ingrediente pentru pieptul de pui din aceasta reteta este inspirata de traditionala reteta de mirodenii din Jamaica numita jerk spice. Imi place foarte mult rezultatul si aromele oferite in urma acestei marinari. Puteti servi cu alte garnituri dupa plac (orez, legume coapte sau fierte, etc. ).

Pentru pui:
  • 1 piept de pui intreg dezosat (de aproximativ 400 g)
  • 1/4 lingurita scortisoara proaspat macinata
  • 1/2 lingurita enibahar proaspat macinat
  • 2 cuisoare macinate fin
  • 1/2 ardei iute rosu (fara seminte si membrane)
  • 1/2 ardei iute verde (fara seminte si membrane)
  • 1 lingura zahar nerafinat
  • 1 lingura salvie verde taiata marunt (sau 1 1/2 lingurita salvie uscata)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • un praf mic de nucsoara proaspat rasa
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 3 catei de usturoi potriviti taiati marunt
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1 lingura suc de portocala proaspat stors
  • 1 lingura sos de soia ecologic (cu sare redusa)
  • 1 lingurita otet de vin alb
Pentru salata:
  • 100 g salata iceberg
  • 50 g salata mielului 
  • 50 g loboda proaspata
  • 100 g feta taiata bucati sau dupa plac
  • 2 linguri seminte de dovleac prajite dupa plac
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui prajite dupa plac
  • ridichi (optional) 
Pentru dressing (optional)
  • 50 ml ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
Puneti intr-un bol ingredientele pentru marinat apoi puneti pieptul de pui, amestecati bine cu ingredientele, acoperiti cu folie alimentara si lasati la rece cel putin 2 ore.
Scoateti bolul din frigider si lasati deoparte pana pregatiti salata. Amestecati ingredientele pentru dressing pana se emulsifiaza. Spalati salatele apoi puneti feta si ridichile deasupra. Incalziti o tigaie de inox, fier sau tuci cu 2 linguri de ulei de masline la foc mediu. Prajiti piepturile de pui pe ambele parti pentru a da o crusta si culoare aurie apoi puneti tigaia sub grill pana cand puiul are temperatura interna de 72 C.
Lasati carnea sa stea 5 minute inainte de a taia. Turnati dressing-ul peste salata, (optional amestecati) apoi imprastiati semintele. Taiati pieptul de pui felii si aranjati deasupra.

Portii: 2





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu