luni, 27 mai 2013

Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Pentru 500 g costite (2 portii)

Marinarea:
  • 1/4 lingurita chimen macinat 
  • 1/2 lingurita coriandru macinat 
  • 1/4 lingurita paprika dulce 
  • un praf de chili cayenne 
  • 1/4 lingurita sare de mare fina 
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 
  • 1/4 lingurita enibahar macinat 
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa 
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire 
  • 1/4 lingurita sos Frank's sau cativa stopi de tabasco 
Pentru sos:
  • 2 linguri ketchup 
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa 
  • 1 lingura miere 
  • un praf de chili cayenne 
Pentru legume:
  • 4 cartofi noi medii curatiti si spalati 
  • 1/2 lingurita rozmarin 
  • sare si piper negru proaspat macinat 
  • 1 catel de usturoi rasi fin 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 2 legaturi de morcovi mici spalati bine 
  • sare si piper negru proaspat macinat 
  • 20 g unt nesarat 

Mod de preparare:
Puneti carnea pe o folie de aluminiu. Amestecati mirodeniile macinate intr-un bol apoi puneti 3/4 pe partea carnoasa a costitelor. Frecati acestea pe carne apoi puneti si restul de mirodenii pe margini si pe partea osoasa. In acelasi bol amestecati sosul de soia, Worcestershire si Frank's. Turnati uniform peste carnea distribuind usor. Inveliti costitele in folie de aluminiu si lasati in frigider cel putin 30 de minute. 

Intre timp aduceti la fierbere doua cratite cu apa si putina sare. Daca aveti cartofi noi puneti-i intr-una dintre cratite cu apa cand aceasta fierbe iar daca aveti cartofi vechi puneti-i de la inceput cand apa este rece. in Fierbeti in procent de 90%, strecurati-i apoi lasati sa se raceasca. In cealalta cratita puneti morcovii si fierbeti si acestia in procent de 70%, dupa care strecurati si lasati-i deoparte. 
Intr-un bol amestecati usturoiul si uleiul de masline. 

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Scoateti carnea din frigider, desprindeti folia si aranjati-o intr-o tava. Ungeti aceasta cu putin ulei de masline apoi asezati costitele cu partea osoasa in jos. Acoperiti acestea cu alta folie de aluminiu. Puneti la cuptor si fixati ceasul pentru 30 de minute. 

Zdrobiti usor cartofii. Scoateti tava din cuptor (dupa 30 de minute) si puneti cartofii pe langa costite (nu luati folia de pe costite). Presarati rozmarin, sare si piper peste cartofi. Cu o lingurita puneti deasupra ulei de masline cu usturoi. Puneti tava in cuptor pentru 30 de minute dupa care luati folia de pe carne si mai lasati 15 minute. 
Amestecati ingredientele pentru sos intr-un bol. Scoateti tava si ungeti carnea cu sos desupra. Introduceti din nou tava in cuptor dar mutati pe grill. Lasati 1-2 minute sau dupa cat de crocant doriti. Stingeti grillul si lasati tava cu costite si cartofi in cuptor cu usa crepata cel putin 5 minute. Intre timp intr-o tigaie caliti morcovi in unt si asezonati. 
Scoateti costitele, portionati si serviti cu morcovi si cartofi. 

* In functie de grosimea carnii de pe costite aceasta sa nu fie la o temperatura mai putin de 71 C (160 F).
** Aceste costite merg excelent si facute la BBQ.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu