- 375 g faina de grau alba
- 4 lingurite praf de copt
- 2 lingurite sare de mare fina
- 3 linguri zahar brun
- 625 ml lapte integral
- 85 g unt nesarat
- 2 oua ecologice
Pentru topping:
- 250 g fragute
- unt nesarat
- miere de mană (miere de padure)*
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate. Puneti laptele si untul intr-o cratita si incaliti putin la foc mic doar pana cand untul s-a topit. Oale in lapte cu unt si bateti usor cu telul. Turnati lichidele peste ingredientele uscate si amestecati usor. Lasati apoi deoparte cel putin 5 minute. Incalziti o tigaie treptat la foc mic, cand aceasta este fierbinte puneti aluat cu o cana de 60 ml. Imprastiati deasupra fragute apasandu-le usor in aluat. Dupa ochi lasati intre 2-4 minute, sau cand vedeti mici bule foarmandu-se deasupra. Intoarceti clatitele si coaceti si pe cealalta parte 1-3 minute (depinde de tigaie si flacara focului). Portionati si serviti cu putin unt deasupra, miere si optional extra fragute.
Portii: 4
* Mierea de mană (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor. Mierea de mană sau mierea de padure poate fi obtinută in zonele de pădure, care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cât si de foioase (artar, stejar etc).
* Mierea de mană (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor. Mierea de mană sau mierea de padure poate fi obtinută in zonele de pădure, care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cât si de foioase (artar, stejar etc).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu